ساخت انیمیشن

انیمیشن یا پویانمایی به معنی جان بخشی به نقاشی های گرافیکی است که به صورت متوالی پشت یکدیگر قرار می گیرند تا با حرکتی سریع توهم فیلم را در مغز انسان ایجاد کنند. انیمیشن ها طرفداران بیش تری نسبت به دیگر روش های تولید محتوا دارند چرا که از خلاقیت بسیاری برخوردار بوده و چشم همگان را به خود جلب می کنند. در نتیجه بسیاری از سایت ها و تولید کنندگان برای بیش تر دیده شدن به جای استفاده از متن سعی می کنند انیمیشن سازی کنند تا مطالب خود را به روش بسیار بهتری به دیگران برسانند. به وسیله انیمیشن ها می توانیم بازدید خود را بالا ببریم و هرچه بازدید از محصولات شما بالاتر باشد، فروش بیش تری خواهید داشت. جالب است بدانید که اولین انیمیشن جهان بر روی کوزه ای حک شده بود که در شهر سوخته کشف شد. شهر سوخته نام بقایای یکی از تمدن های ایران زمین است که در زابل قرار داشته و جزو اولین تمدن هاییست که در تاریخ بشریت شکل گرفته است.
برای ساخت انیمیشن ها یا پویا نمایی روش های گوناگونی وجود دارد. همچنین آن ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه درباره انواع انیمیشن ها صحبت خواهیم کرد.
انیمیشن یک بعدی: انیمیشن های یک بعدی اولین انیمیشن هایی بودند که پا به دنیای سرگرمی گذاشتند و بعد ها توسط شرکت دیزنی گسترش پیدا کرده و به همگان معرفی شدند. انیمیشن های یک بعدی که به انیمیشن های سنتی معروف هستند در اوایل قرن بیستم و با ظهور انیمیشن های سیاه و سفیدی مثل میکی موس و انیمیشن های رنگی مثل سیندرلا و … به شهرت رسیدند. در انیمیشن های یک بعدی شخصیت ها همگی تخت بوده و عمقی به آن ها داده نمی شود. انیمیشن های یک بعدی با کشیدن نقاشی روی صفحه ای، فریم به فریم ساخته می شوند و هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند.
اما انیمیشن ها به همین شکل نماندند و روش های پیچیده تری برای تولید آن ها به کار برده شد.
انیمیشن دو بعدی: در ساخت انیمیشن های دو بعدی سعی شده در فضای یک بعدی عمق نیز استفاده شود . این کار با ترفند های طراحی و نقاشی صورت می پذیرد. کیفیت ساخت انیمیشن های دو بعدی نسبت به انیمیشن های یک بعدی بسیار بالا تر است اما با این حال با انیمیشن های امروزی بسیار تفاوت دارند.
انیمیشن سه بعدی: پایه و اساس انیمیشن های سه بعدی واقعی ساختن شخصیت های داخل انیمیشن است. اساس ساخت آن ها بر پایه داشتن طول، عرض و ارتفاع است. انیمیشن های سه بعدی باعث شدند که ما بتوانیم به روش خیلی بهتری انیمیشن هایی نزدیک به دنیای واقعی بسازیم. انیمیشن های سه بعدی باعث شدند ما با شخصیت های کارتونی ارتباط بیش تری برقرار کنیم و حتی یک گام جلوتر رفته و آن ها را باور کنیم. صنعت انیمیشن سازی با گذشت زمان آن قدر پیشرفت کرد که حتی بسیاری از بزرگسالان نیز امروزه طرفداران پراپرقرص انیمیشن شده اند و بسیاری به همراه کودکانشان به تماشای انیمیشن ها می نشینند. حتی امروزه انیمیشن هایی تولید شده است که فقط برای بزرگسالان ساخته شده و برای کودکان مناسب نیستند.
حال که متوجه شدیم انیمیشن ها چه قدر در دنیای امروز محبوبند می خواهیم بفهمیم آیا می شود آن ها در کسب و کارهایمان استفاده کنیم؟ و اگر پاسخ به این سوال بله است پس چگونه می توان این کار را انجام داد؟ اصلا چرا باید به جای فیلم های معمولی از انیمیشن ها استفاده کنیم.

انیمیشن ها چه تاثیری در کسب و کار ما دارند؟

براساس یافته های پژوهشی انیمیشن ها تاثیر قابل توجهی روی برند سازی شما می گذارند. می توان گفت انیمیشن ها 5 برابر تاثیر گذاری بیش تری نسبت به فیلم های معمولی در صنعت تبلیغات دارند. اما چرا انیمیشن ها بهتر از فیلم های معمولی تبلیغاتی هستند؟ مهم نیست که چه قدر برای ویدیو های خودتان هزینه می کنید، در نهایت به زودی آن ها از مد افتاده و قدیمی می شوند. اما انیمیشن ها این ویژگی را ندارند. آن ها هرگز از مد نمی افتند و جذابیت خود را به صورت همیشگی حفظ خواهند کرد. مزیت دیگری که انیمیشن ها نسبت به فیلم های معمولی دارند جذابیت آن هاست. مدت زمانی که مردم روی یک موضوع تمرکز می کنند رفته رفته کاهش یافته است. می توان گفت کاهش تمرکز مردم را می توان از کاهش ضخامت کتاب ها و کاهش زمان ویدیوهای یوتیوبی دید. در گذشته شاید رمان ها نزدیک به هزار صفحه بودند. شاهکار های ادبی، مخصوصا شاهکار های ادبی روسیه بسیار طولانی نوشته می شدند اما امروزه چی؟ آیا کسی را می شناسید که خواهان خواندن یک کتاب هزار صفحه ای باشد؟ خوشبختانه انیمیشن ها این مشکل را حل کرده اند. آن ها می توانند هزار برابر یک فیلم توجهات را به سمت خود برگردانند و باعث شوند که شما ساعت ها به تماشای آن ها بنشینید. کسب توجه مخاطبین یکی از موضوعات اساسی هر کسب و کاری است. جلب توجه یکی از اهداف تبلیغات است و به همین دلیل انیمیشن ها می توانند یکی از بهترین راه حل ها برای جذاب تر کردن تبلیغات شما باشند. و البته که ارزانند! هر چیزی با انیمیشن ها امکان پذیر است! انفجار می خواهید؟ انجام می شود، اسب تک شاخ می خواهید؟ در کسری از ثانیه تحویل شما داده خواهد شد. بدون اینکه در هزینه های شما تفاوتی ایجاد کند. این موضوع معرکه است. شما باید برای تهیه فیلم ها بسیاری از افراد را در یک نقطه جمع آوری کنید. هم چنین بهتر است تعداد روز هایی که برای فیلم برداری اختصاص می دهید محدود باشد چرا که هر روزی که اضافه می کنید هزینه های شما افزایش پیدا می کند و این به نوبه خود می تواند استرس شما را زیاد کند اما در مورد انیمیشن ها این مورد درست نیست. قبل از شروع کار برنامه ریزی ها انجام می شود، کاراکتر ها و خط فکری داستان ساخته شده و سپس استارت کار زده می شود تا در تاریخ معینی کار تحویل شما داده شود. موضوع بعدی که باید در مورد انیمیشن ها اشاره کرد این است که آن ها نیازمند زبان خاصی برای تولید نیستند. شاید کسی کارتونی را به زبان انگلیسی دیده باشد و با اینکه به آن زبان مسلط نبوده توانسته بفهمد که داستان چگونه پیش رفته است. انیمیشن ها معمولا پیچیدگی فیلم های معمولی را ندارند و بدون ترجمه نیز می توانند پیام خود را به مخاطب انتقال دهند. در انیمیشن ها هیچ محدودیتی در انتخاب و ساخت کاراکتر و شخصیت ها وجود ندارد. آن ها بسیار انعطاف پذیرند و هر غیر ممکنی که در ساخت فیلم های معمولی وجود دارد را ممکن می کند.
پس به راحتی می توان تبلیغات و انیمیشن ها را با هم ادغام نمود و انیمیشن های تبلیغاتی درست کرد. با انیمیشن های تبلیغاتی می توان مطمئن بود که نگاه همگان روی ما زوم خواهد شد و توجه ویژه ای به انیمیشن های ما خواهند داشت. انیمیشن ها دنیایی که شما می خواهید را به راحتی می توانند به نمایش بکشند و راه برندسازی و هویت سازی را به بهترین شکل ممکن برای شما هموار کنند. انیمیشن ها نه تنها توانستند به راحتی جای فیلم های معمولی را بگیرند بلکه توانستند قدم مثبتی در بروز خلاقیت سازندگان آن باشند. با استفاده از انیمیشن های تبلیغاتی بهترین ایده ها تحقق یافته می شوند. انیمیشن های تبلیغاتی در ذات خود روش تبلیغاتی بسیار جذابی هستند اما توسعه دهندگان این صنعت همواره به دنبال راهی برای جذاب تر کردن آن بوده اند. یکی از روش هایی که برای جذاب تر کردن انیمیشن ها استفاده می شود همراه کردن ترانه های اختصاصی شرکت ها با انیمیشن است. به طوری که ادغام آن ها با یک دیگر، یکی از روش هایی است که می توان به بهترین شیوه ممکن مخاطبان را نه تنها به کسب و کار شما جذب می کند بلکه آن ها با شما برای دریافت خدمات تماس خواهند گرفت.

انیمیشن

انیمیشن به تصاویری گفته می شود که پشت سر هم به حرکت در می آید در واقع به دلیل ایجاد حرکت انیمیشن گفته می شود نمونه ای از انیمیشن ها را در برنامه های کودک تلویزیون مشاهده کردید در واقع برنامه کودک به دلیل استفاده از تصاویر متحرک با نام انیمیشن نیز شناخته شده است. اگر بخواهیم یک تعریفی از انیمیشن داشته باشیم انیمیشن به تصاویر متوالی یا پشت سرهم گفته می شود که به واسطه پشت سر هم بودن یک حرکتی ایجاد می شود به عنوان مثال بر روی دفترچه یادداشت خود تصاویر کاراکتری کشیدید وقتی که دفترچه یادداشت تان را سریع ورق می زنید در ذهن خود تجسم می کنید که این تصاویر در حال حرکت هستند مثال دفترچه یادداشت یک نمونه ای از تعریف انیمیشن می باشد.

انواع انیمیشن ها

به طور کلی انیمیشن ها به دو دسته مدرن و سنتی تقسیم می شود
انیمیشن های سنتی: می خواهیم مراحل ساخت انیمیشن سنتی را شرح دهیم برای ساخت انیمیشن سنتی به تعدادی برگه سفید نیاز داریم بر روی هر کدام از این برگه ها یک کاراکتر کارتونی ترسیم کنید می خواهیم این کاراکتر دست خود را بر روی سرش بگذارد در هر برگه ای ترسیم می کنید دستش باید نسبت به تصویری که در برگه قبلی رسم کردید بالاتر برود تا در نهایت دستش بر روی سر قرار گیرد با حرکت سریع برگه ها یک حرکت بین تصاویری که کشیده شده ایجاد می شود به این شیوه ساخت انیمیشن سنتی گفته می شود. در واقع به کاغذ هایی که اقدام به ترسیم می کنید کاغذ هایی سلولوزی گفته می شود
انیمیشن مدرن: انیمیشن های مدرن به انیمیشن هایی گفته می شود که توسط کامپیوتر ساخته می شود با توجه به توضیحاتی که در تعریف انیمیشن ارائه شد گفتیم انیمیشن تصاویر هستند که پشت سر هم تکرار می شود و یک حرکت را ایجاد می کند انیمیشن های کامپیوتری به تصاویر دیجیتالی پشت سر هم گفته می شود که به دلیل پی در پی بودن تصاویر حرکتی بین تصاویر ایجاد می شود انیمیشن هایی که در کامپیوتر ساخته می شود می تواند به صورت دو بعدی یا سه بعدی باشد.

برای ساخت انیمیشن از چه روش هایی استفاده می شود؟

همان طور که قبلا گفته شد برای ساخت انیمیشن از کاراکتر استفاده می شود که با حرکت این کاراکتر ها به ساخت برنامه معنا می دهد لزوماً از کاراکتر استفاده نمی شود می توان از موشن گرافیک، استاپ موشن و… استفاده کرد در ادامه مقاله با مفهوم استاپ موشن آشنا خواهیم شد.

مراحل ساخت انیمیشن

انیمیشن هایی که معمولا استفاده می شود می تواند به صورت دو بعدی یا سه بعدی باشند برای تولید انیمیشن های سه بعدی از شش مرحله تشکیل شده است مراحل ساخت انیمیشن عبارتند از طراحی و ساخت مدل کاراکتر و اشیاء، تکستچرینگ، ریگینگ، انیمیتینگ، سیمولیشن و رندرینگ می باشد مراحل تولید انیمیشن های سه بعدی مشابه انیمیشن های دو بعدی می شود انیمیشن های دو بعدی از دو متد دیگر موشن گرافیک استفاده می کند پیشنهاد می شود اگر مبتدی هستید و به تازگی وارد این حرفه شغلی شدید برای شروع از انیمیشن های دو بعدی استفاده کنید. در ادامه مقاله با انواع نرم افزار های ساخت انیمیشن آشنا خواهیم شد.
استاپ موشن
دسته ای دیگر از انیمیشن ها استاپ موشن می باشد استاپ موشن به اشیاء فیزیکی گفته می شود که توسط خمیر بازی ساخته می شوند داخل فریم قرارداده می شود با پخش فریم تصاویر به حرکت در می آیند.
انواع استاپ موشن
در این بخش از مقاله قصد داریم با انواع مختلف استاپ موشن آشنا شویم استاپ موشن ها به انواع مختلف کلی انیمیشن، کات اوت انیمیشن، آبجکت انیمیشن و پیکسیلیشن انیمیشن دارد کلی انیمیشن از مواد خمیر بازی استفاده می شود با استفاده از مواد خمیر بازی کاراکتر ها یا اشیاء ساخته می شود با قرار گرفتن آن ها بر روی فریم حرکتی بین این کاراکتر ها ایجاد می شود. در کات اوت تصاویر توسط کاغذ ساخته می شود که از موادی مانند کاغذ، پارچه و کارت استفاده می شود. آبجکت انیمیشن همان طور که از نام آن ها مشخص می باشد از اشیاء هایی مانند عروسک، اسباب بازی و.. استفاده می شود. پیکسیلیشن انیمیشن این روش بر خلاف روش های قبلی که از کاراکتر و اشیاء استفاده می شد در این روش اشخاص استفاده می شود که ژست های آن ها در هر فریم تغییر می یابد.

انیماتور چیست و به چه شخصی انیماتور گفته می شود؟

در این بخش از مقاله قصد داریم بدانیم انیماتور چی هست انیماتور به شخصی گفته می شود که به کاراکتر یا اشیاء جان می دهد به کسی که مراحل ساخت انیمیشن را پشت سر هم می گذارد تا انیمیشن تولید شود انیماتور گفته می شود.
نرم افزار های ساخت انیمیشن
برای اینکه بتوانیم انیمیشن هایی را تولید کنیم باید از ابزار هایی کمک بگیریم تا بتوانیم انیمیشن های مورد نظر خود را تولید کنیم. از جمله نرم افزار هایی مانند فتوشاپ، ادوب فلش و افتر افکت برای طراحی انیمیشن استفاده می شود. برای تولید محتوا های انیمیشن ها از نرم افزار ادوب فلش استفاده می شود در صورتی که بخواهیم تصاویر خود را ویرایش کنید و یا مدل های سه بعدی یا دو بعدی طراحی کنید می توان از نرم افزار فتوشاپ استفاده کرد ولی اگر می خواهیم بین تصاویری طرحی شده توسط نرم افزار فتوشاپ حرکت ایجاد کنید می توان از نرم افزار افتر افکت استفاده کرد.

مشخصات سخت افزاری برای ساخت انیمیشن

برای استفاده از نرم افزار های ساخت انیمیشن نیاز به سیستم هایی داریم که مشخصات سخت افزاری آن به شرح زیر باشد:
ویندوز
اولین مشخصه ای که باید هر کامپیوتری داشته باشد ویندوز است اکنون از ویندوز هایی مانند xp,seven،8و 10 می باشد که هر کدام از این ویندوز ها دو نسخه 64 بیتی و 32 بیتی دارند برای استفاده از نرم افزار های فتوشاپ باید از نسخه 64 بیتی استفاده کرد.
پردازنده
پردازنده هایی که برای نصب فتوشاپ استفاده می شود core i2، AMD Athlon می باشد.
سرعت
حداقل سرعتی که باید سیستم های کامپیوتری داشته باشد 2 گیگا هرتز می باشد.
حافظه ram
برای نصب نرم افزار های گرافیکی باید از حداقل فضای 2 گیگا بایت استفاده کرد. و برای نصب نرم افزار گرافیکی حداقل باید 1 گیگا بایت فضای خالی بر روی سیستم تان داشته باشید.
مشخصاتی که باید برای نصب نرم افزار های گرافیکی داشته باشیم شرح داده شد برای اینکه بخواهیم از سیستم های گرافیکی استفاده کنیم در صورتی که سیستم تان قدیمی هست یا دارای این مشخصات نیست لزوما نیاز به تهیه یک سیستم با مشخصات خوب ندارید می توانید با config کردن سیستم تان می توانید نرم افزار گرافیکی مورد نظرتان را نصب کنید.

جمع بندی:

در این مقاله با مفهوم انیمیشن آشنا شدیم و انواع انیمیشن های سنتی و مدرن آشنا شدیم یاد گرفتیم برای ساخت انیمیشن باید چه مراحلی را پشت سر بگذاریم و برای ساخت انیمیشن باید چه مراحلی را طی کنیم در نهایت یاد گرفتیم که برای ساخت انیمیشن نیاز به یک سری نرم افزار ها داریم برای استفاده از نرم افزار های گرافیکی باید سیستم مورد نظرمان چه مشخصاتی داشته باشد با توجه توضیحات ارائه شده در صورتی که قصد داشته باشید برای سازمان خود از تبلیغات کارتونی استفاده کنید باید از انیمیشن ها استفاده کنیم که این انیمیشن ها باید ساخته شود شرکت طرح ثمین در زمینه ساخت انیمیشن فعالیت می کند در صورتی که قصد دارید تبلیغات سازمان تان را به صورت انیمیشن ساخته شود می توانید جهت سفارش با شماره 09217153044 تماس حاصل فرمایید.

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟