عکاسی هوایی
عکاسی هوایی یا Aerial photography یکی از شاخه های عکاسی است که از دیرباز تاکنون وجود داشته و امروزه نیز همچنان یکی از پرکاربرد ترین شاخه های عکاسی پس از عکاسی صنعتی می باشد. در زمان های گذشته از عکاسی هوایی برای کشیدن نقشه ها و کشف مکان های دور افتاده و نا شناخته استفاده می شده است. عکاسان به وسیله بالون هایی به آسمان رفته و محل مورد نظرشان را عکاسی می کردند. با گذشت زمان، هنر نیز به این حوزه آغشته شد و عکس های بسیار هنری و زیبای هوایی توانستند جای خود را در کنار دیگر عکس ها پایدار کنند. عکاسی هوایی نه تنها جنبه زیبایی دارد بلکه کاربرد های بسیار زیادی در آن نهفته است. ما از عکس های هوایی برای شهر سازی و جاده سازی استفاده می کنیم. هم چنین نیرو های نظامی از عکس های هوایی و ماهواره ای برای حفظ امنیت منطقه ای استفاده می کنند. عکاسی و فیلم برداری هوایی برای محیط زیست نیز حیاتی اند. در هنگام رخداد بحران های زیست محیطی که هیچ جانداری نمی تواند پا به آن مکان ها بگذارد این ابزار های عکس برداری هوایی هستند که می توانند از راه دور کنترل شده و خبر از دنیای نا شناخته بیرون دهند. بدون عکاسی هوایی شاید ما انسان ها هرگز بسیاری از مکان های دور افتاده کره زمین را نمی یافتیم.
عکس برداری هوایی چگونه صورت می گیرد؟
امروزه با بالا رفتن تکنولوژی دوربین های به خصوصی با ویژگی های منحصر به فرد روی بدنه هواپیما نصب شده و عمل عکسبرداری را انجام می دهند. اما عکسبرداری هوایی با هواپیما تنها روش عکس برداری نیست. یکی دیگر از روش های عکسبرداری هوایی، عکسبرداری با استفاده از پهپاد است. پهپاد ها هواپیماهای بدون سرنشینی هستند که هیچ خطر جانی و مالی نداشته و می توانند به عنوان ابزاری برای عکس برداری هوایی استفاده شوند. یکی دیگر از روش هایی که می توان عکسبرداری هوایی انجام داد استفاده از هلی شات است. هلی شات که یکی از روش های نوین عکسبرداری هوایی است یک وسیله بسیار کوچکی است که می تواند دوربین را با خود حمل کرده و تا فواصلی برای عکاسی بالا رود. از هلی شات بیشتر برای فیلم برداری و عکس برداری هوایی استفاده می شود.
عکاسی هوایی با پهپاد:
واژه پهپاد که حروف آن از حروف اول پرنده هدایت پذیر از دور گرفته شده است نوعی هواپیمای بدون سر نشین است که از راه دور کنترل می شود. تاریخچه ساخت آن به جنگ های جهانی اول و دوم بر می گردد و کشور آمریکا یکی از سرمایه گذاران اصلی ساخت و توسعه آن بوده است. یکی از اصلی ترین دلایلی که برای ساخت و توسعه پهپاد ها سرمایه گذاری شد قرار نیافتن خلبان های انسانی و نیروی بشری در این پهپاد ها بود. اما امروزه به جز جنگ از پهپاد ها استفاده های بهینه دیگری نیز می کنند. در ادامه به مثال هایی درباب کاربرد پهپاد ها اشاره خواهیم کرد.
در سال 2011 زلزله ای به بزرگی 9 ریشتر در نزدیکی ژاپن به وقوع پیوست. به دنبال آن هشدار سونامی به مردم مناطق محلی داده شد. حتی کشور های آمریکای شمالی و جنوبی نیز آماده باش بودند. سونامی که به وسیله این زلزله شکل گرفت ارتفاعی برابر با 15 متر داشت و خرابی های بسیار وسیعی را در ژاپن ایجاد کرد. در این سونامی 15 هزار نفر جان باختند و جسد 2 هزار تن هرگز پیدا نشد. کشور آمریکا به وسیله پهپاد های خود توانست دید وسیعی از میزان خرابی های ژاپن به دست آورد و جهان را برای کمک به این کشور آماده کند.
مثال دیگری که می توان برای کاربرد پهپاد ها بزنیم به محیط زیست مربوط می شود. از پهپاد ها برای ردیابی کشتی هایی که صید غیر مجاز انجام می دهند استفاده می شود. هم چنین می توان به وسیله آن ها میزان آتش سوزی جنگل ها را تخمین زد و یا آن ها را خاموش کرد.
آن ها نه تنها کاربرد های محیط زیستی و بشر دوستانه دارند بلکه در تبلیغات و فیلم برداری از مناطق نیز نقش ایفا می کنند. مخصوصا اگر لازم باشد منطقه بسیار وسیعی را پوشش دهند.
عکاسی هوایی با هلی شات:
هلی شات ها نوآوری های جدیدی هستند که کار عکاسی و فیلم برداری هوایی را بسیار راحت تر کرده اند. هدف ساخت هلی شات ها عکس برداری و فیلم برداری هوایی به روش بسیار راحتتر و سریع تر و کم هزینه تر نسبت به هواپیما ها و پهپاد ها بود. این ابزار صرفا یک ابزار تبلیغاتی ساده نیست. هلی شات ها خبر از آینده می دهند. آن ها ما را چندین قدم به رویای حمل و نقل بار های کوچک و ماشین ها به صورت هوایی نزدیک تر کرده اند. فناوری که در آن ها به کار برده شده توانسته به هدف پرواز به صورت عمودی دست پیدا کند و در نتیجه همگان را شگفت زده کرده است. چیزی که هلی شات ها را نسبت به دیگر ابزار های پرواز جدا می کند پایداری پرواز آن هاست. آن ها بدین خاطر که برای عکس برداری و فیلم برداری با دوربین اختصاص یافته شده اند و اصلا به همین دلیل پا به عرصه تبلیغات گذاشته اند نباید حین پرواز لرزشی داشته باشند و برای رعایت این مورد تکنولوژی گسترده ای برای ساخت آن ها به کار برده شده است. عکاسی هوایی یکی از ملزومات دنیای امروز است و کاربرد های گسترده ای دارد. یکی از کاربرد های هلی شات ها در عکسبرداری هوایی، عکسبرداری از مزارع و مراتع است، مخصوصا محل هایی که دسترسی محدودی به آن ها داریم. با این کار می توانیم نقشه آن ها را بکشیم و تغییراتشان را ثبت کنیم. آن ها همانند پهپاد ها موارد مصرف بشر دوستانه نیز دارند. بسیاری از آن ها می توانند میزان خرابی جنگل هایی که به دست آتش سوخته اند را برآورد کرده و مردم را به خاموش سازی آن ها تشویق کنند. هم چنین آن ها همانند پهپاد ها برای جلوگیری از صید بی رویه ماهی ها توسط کشتی ها تخصص یافته اند. اما چرا هلی شات ها در صنعت تبلیغات بیش تر از هواپیما ها و پهپاد ها توانستند جای پای خود را ثبت کنند؟ نکته اول این است که آن ها به دلیل هزینه کم تری که نسبت به هواپیما ها و پهپاد ها دارند قابل خریداری شدن هستند! بله حتی مردمان عادی نیز می توانند آن ها را خریداری کنند و مورد استفاده خود قرار دهند. البته این بدین معنی نیست که برای پرداخت آن ها متحمل هزینه های گزافی نخواهید شد اما با این حال اگر خیلی به آن ها نیاز پیدا کردید می توانید آن ها را خریداری کنید. نکته بعدی در وزن آن ها نهفته است. آن ها نسبت به خدماتی که ارائه می دهند و پیچیدگی فناوریشان بسیار سبک وزنند و می توانید به راحتی آن ها را جا به جا کنید. فقط باید مراقب باشید ضربه ای به آن ها وارد نشود. دلیل دیگری که هلی شات ها را نسبت به هواپیما ها و پهپاد ها در عکاسی هوایی برتر می کند کیفیت نسبتا بالا نسبت به قیمتشان است. مطمئن باشید که آن ها کار شما را راه خواهند انداخت. استفاده از آن ها نیاز به تخصص خلبانی ندارد اما این به این معنی نیست که هرکسی می تواند با آن ها کار کند. یک اشتباه می تواند هلی شات شما را نابود کرده و هزینه های شما را بر باد دهد. پس باید از افراد ماهری برای این کار کمک بگیرید. یکی از مواردی که باید در مورد کار با هلی شات ها بدانید کسب مجوز است. بله شما نمی توانید بدون کسب مجوز در هر جایی از آن ها استفاده کنید. هلی شات های شما باید پلاک دار شوند و از مهارت شما در کنترل درست هلی شات اطمینان حاصل شود. البته این برای کواد کوپتر های اسباب بازی که برد زیادی ندارند صدق نمی کند. اما اگر برد هلی شات شما بسیار وسیع است پس باید برای کسب مجوز اقدام کنید. این کار برای حفظ امنیت شهروندان و احترام به حریم خصوصی دیگران انجام می شود.
چکیده
عکاسی هوایی یا ایرال فتوگرافی یا هلی شات همان طور که از نامش مشخص است به عکاسی هایی که خارج از سطح زمین بر روی ارتفاعات گرفته می شود گفته می شود برای گرفتن این عکس ها باید از بالن یا چتر نجات، هلیکوپتر استفاده کرد از عکاسی هوایی در زمینه زمین شناسی، جاده سازی، شهرسازی، کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست استفاده می شود.
انواع دوربین ها
جهت گرفتن تصاویر از نقاط مرتفع نیاز به دوربین های عکاسی داریم به طور کلی تصاویری که توسط دوربین ها عکاسی می شود به دو نوع دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شود تصاویری که در گذشته عکاسی می شد به صورت آنالوگ بود از دوربین هایی استفاده می شد که از یک نوار فیلم داخل این دوربین ها قرار می گرفت و از آن طریق عکس برداری انجام می شد این نوار های فیلم به صورت 24 یا 36 تایی در بازار عرضه می شد با استفاده از نوار های فیلم می توانستیم از تصاویر عکاس برداری کنیم. عدم وجود نور کافی، عدم نمایش تصاویر تا بتوانیم تصاویر عکس برداری شده را مشاهده کنیم از معایب عکاسی به روش آنالوگ بوده است به دلیل مشکلاتی که به همراه داشت با گذشت زمان عکاسی دیجیتال به وجود آمد با پدید آمدن عکاسی دیجیتالی مشکلاتی که در عکاس آنالوگ وجود داشت برطرف شد و آرام آرم عکاسی دیجیتال جایگزین عکاسی آنالوگ شد در عکاسی دیجیتال فرآیند عکاسی در سریع ترین زمان انجام می شود برخلاف عکاسی آنالوگ باید حتما عکس چاپ می شود تا تصاویر را ببینیم عکاسی دیجیتالی این مسائل را حل کرده در دوربین های دیجیتالی بعد از اینکه از تصویر مورد نظر عکس گرفته شد در همان لحظه می توانیم تصاویر را در دوربین ها مشاهده کنیم. به دلیل نمایش تصاویر می توانیم کیفیت تصاویری که عکاسی شده را بررسی کنیم همچنین امکان ویرایش تصاویر را با استفاده از نرم افزار های گرافیکی وجود دارد، قابلیت گرفتن چندین عکس به صورت همزمان و هزینه پایین از مزایای استفاده از دوربین های دیجیتال می باشد عکاسی به روش دیجیتالی خالی از عیب نیست معایب دوربین های دیجیتالی عبارتند از:
• طولانی بودن فرایند عکاسی در دوربین های دیجیتالی
ذخیره تصاویر در دوربین های دیجیتالی مدت زمانی طول می کشد تا فرآیند ذخیره سازی به اتمام برسد.
• عدم کیفیت مناسب
تصاویری که توسط دوربین های دیجیتالی عکس برداری می شود کیفیت خوبی ندارند که با به وجود آمدن دوربین های حرفه ای این مسئله حل شده است.
عمده ترین تفاوتی که بین عکاسی به شیوه دیجیتال و عکاسی به شیوه آنالوگ وجود دارد در عکاسی آنالوگ در صورت به وجود آمدن اشتباه امکان جبران اشتباه وجود ندارد دوباره باید عکاسی انجام شود انجام فرآیند عکاسی در روش آنالوگ زمان زیادی گرفته می شود ولی پروسه عکاسی در دوربین های دیجیتالی سریع می باشد و یکی دیگر از تفاوت های آنالوگ و دیجیتال این است که در دوربین های آنالوگ عکاسی باید در محیط تاریک انجام می شد ولی دوربین های دیجیتالی این شرایط را ندارند به راحتی می توان موقعیت تصویر و میزان نور لازم برای عکاسی تنظیم کرد.
دوربین های عکاسی هوایی
برای عکاسی از سوژه های مختلف بر روی زمین در ارتفاعات می توان از هر نوع دوربینی استفاده کرد دوربین های هوایی که استفاده می شود شامل دو نوع می باشد در ادامه با انواع دوربین های هوایی آشنا خواهید شد
دوربین های آنالوگ
به طور کلی اجزای هر دوربین آنالوگی که مشاهده می کنید از 5 قسمت چشمی، پایه، عدسی، سیستم تنظیم نور و مخزن فیلم تشکیل شده است با استفاده از چشمی می توان موقعیت سوژه مورد نظر را مشاهده کرد و زاویه دید را مشخص کرد برای اینکه لرزشی که در زمان عکاسی ایجاد نشود که تصویر تار شود از پایه استفاده می شود با استفاده از سیستم کنترل می توان نور مورد نیاز برای عکاسی تامین کرد همان طور که در بخش پیشین نیز شرح داده شد بخش مخزن فیلم می باشد که برای عکاسی به روش آنالوگ از نوار های فیلم برداری استفاده می شود زمانی که عکاسی انجام شد برای بیرون آوردن فیلم از درون مخزن به هیچ عنوان نباید نوری به آن بخورد در غیر این صورت تمامی تصاویری عکاسی کردید از بین میرود. مهمترین اجزای دوربین های آنالوگ که در عکاسی هوایی حائز اهمیت می باشد عدسی می باشد.
دوربین های رقومی
عکس هایی که توسط دوربین های رقومی گرفته می شود در اندازه های بزرگ و متوسط می باشد دوربین های رقومی به دو دسته آرایه خطی و سطحی تقسیم بندی می شود سیستم دوربین های آرایه خطی سیستم بر اساس سیستم ماهواره ای عمل می کند برای تصویر برداری نیاز است که در ابتدا مکان ماهواره را پیدا کرد سپس وضعیت ماهواره را تعیین کرد برای مشخص کردن این آیتم ها نیاز به مکان یاب دارد تا بتوان وضعیت ماهواره را مشخص کرد دوربین های آرایه خطی مانند دوربین های آنالوگ می باشد برای تعیین موقعیت ماهواره و تعیین وضعیت آن نیاز به GPS دارد.
عکاسی هوایی به چه صورت انجام می شود؟
عکاسی هوایی یکی از شاخه های عکاسی می باشد در ابتدای مقاله توضیح در مورد عکاسی هوایی ارائه داده شد برای انجام فرآیند عکاسی نیاز است که مراحل زیر را دنبال کنید.
انتخاب نوع و نصب دوربین
در ابتدا برای اینکه بتوان عکاسی هوایی انجام دهیم باید نوع دوربین را انتخاب کنیم در مورد انواع دوربین های هوایی در بخش های پیشین شرح داده شد بعد از مشخص کردن نوع دوربین باید موقعیت دوربین را هواپیما مشخص کرد.
تعیین زاویه دید
زاویه دید دوربین باید مشخص شود برای تعیین زاویه دید دوربین باید سطح ارتفاع از زمین را مشخص کنیم سپس مسیر پرواز را تعیین کنیم.
بعد از انجام مراحل فوق و تعیین بازه زمانی مشخص امکان عکس برداری هوایی به صورت اتوماتیک وجود دارد.
تجهیزات عکاسی هوایی
جهت انجام فرآیند عکاسی هوایی به دستگاه ها و نرم افزار های عکاسی نیاز است دستگاه هایی که برای عکاسی هوایی استفاده می شود دستگاه های فتوگرامتری در نوع paradeyes وlps می باشد و از نرم افزار سافت کپی استفاده می شود با استفاده از این تجهیزات و نرم افزار قابلیت عکاسی در ارتفاعات وجود خواهد داشت.
جهت دوربین های هوایی
به طور کلی اگر قصد داشته باشیم از سوژه مورد نظرمان عکاسی کنیم به دو صورت، عکاسی به صورت افقی و عکاسی به صورت عمودی انجام می شود برای عکاسی عمودی باید دوربین به صورت عمودی بر روی پایه دوربین قرار گرفته شود در عکاسی به شیوه افقی دوربین های عکاسی به صورت افقی بر روی پایه گذاشته می شود.
مزایا عکاسی هوایی
• سریع انجام شدن فرآیند عکاسی
• هزینه کم
• بررسی نقاط نامشخص و تفسیر آن ها
معایب عکاسی هوایی
• تغییر مقیاس پیوسته در عکاسی
• توجه به کلیات تا به جزئیات سوژه
نتیجه گیری
عکاسی هوایی توسط تیم عکاسی که به صورت حرفه ای کار خود را انجام می دهند تهیه می شود عکاسی های هوایی که انجام می شود اگر به دنبال تیمی حرفه ای هستید که کار خود را به آن ها بسپارید و در زمان مشخص شده کار های خود را تحویل بگیرید. اگر خوش قولی ، حرفه ای بودن اولویت شما می باشد با توجه به سابقه درخشان تیم طرح ثمین در زمینه عکاسی پیشنهاد می کنیم سفارشات خود را به تیم طراحی طرح ثمین واگذار کنید جهت ثبت سفارش با شماره 09217153044 تماس حاصل فرمایید.